Armor All®

Geschiedenis en tijdlijn

De geschiedenis van Armor All® begon in 1962 toen polymeerchemicus Joe Palcher een ‘wonderformule’ ontdekte die rubber, plastic en vinyl beschermde tegen uv-straling en ozon.

In 1966, begon hij het te verkopen als Tri-don. Zes jaar later kocht autoliefhebber Alan Rypinski het bedrijf en doopte het om tot Armor All®Protectant.

Sindsdien is de Armor All® productlijn uitgebreid tot een complete bron voor autoliefhebbers. In samenwerking met experts uit de sector innoveren en testen wij nieuwe technologieën voor autoverzorging. Net als u weten wij dat elk detail van uw auto er perfect uit moet zien.

Kijk voor meer informatie over Armor All® op de pagina Over ons.

1962

Nederig begin

U kent vast wel de beroemde uitvinders uit de geschiedenis. Maar we willen graag polymeerchemicus Joe Palcher uitlichten, de uitvinder van Armor All®beschermingsproduct. In 1962 ontdekte Joe een ‘wonderformule’ die rubber, plastic en vinyl beschermde tegen uv-straling en ozon.

Armor All
1966

Het geheim wordt bekendgemaakt

Niemand had iets aan de geheime formule als die op een plank in Joe’s lab bleef staan. Maar gelukkig voor ons autoliefhebbers, overtuigde een plaatselijke eigenaar van een autobedrijf Joe in 1966 om zijn formule te bottelen en te verkopen. Ze noemden het Tri-don – dat is ‘No Dirt’ achterstevoren gespeld – en de autowereld zou nooit meer dezelfde zijn.

1972-1979

Noem het Armor All beschermingsproduct

In 1972 kocht marketingexpert en autoliefhebber Alan Rypinski de rechten op Joe’s bedrijf. Hij hernoemde het product Armor All® beschermingsproduct en begon deze krachtige glansverbetering beschikbaar te maken voor mede-autoliefhebbers wereldwijd. In 1976 maakte Alan het officieel door Armor All® beschermingsproduct te patenteren. In 1979 ontving hij een tweede patent voor zijn exclusieve infusiemethode. Hierdoor kunnen de chemicaliën doordringen in het oppervlak en beschermen tegen aantasting. Maar dat was nog maar het begin: de volgende drie decennia bleven de innovaties maar komen.

1982

Autoshampoo

Het merk Armor All® lanceert een shampoo speciaal voor auto’s als alternatief voor het veel gebruikte afwasmiddel.

1992

Tire Foam® beschermingsproduct

Banden horen vies te zijn, en niemand let erop, toch? Fout, want dat doe je wel. Ons Tire Foam® beschermingsproduct is speciaal ontworpen om straatvuil af te breken en banden te beschermen.

1996

Clorox

Clorox verwerft de Armor All® Products Company, het begin van een nieuw hoofdstuk voor het Armor All® merk.

2000

Doekjes

De introductie van Armor All® doekjes was echt revolutionair. Door de bescherming en glans van onze sprays te combineren met het gemak van een doekje, is het gemakkelijker om uw auto mooi en beschermd te houden, zelfs als u het druk hebt.

Armor All Wipes
2007 -

Ultra Shine Wash & Wax

Een superster ziet het licht. Ultra Shine Wash & Wax wordt geïntroduceerd. Deze geavanceerde autoshampoo heeft een originele samenstelling met carnaubawas, voor ultieme glans, bescherming en schuimvorming in één emmer. Deze ster zou uitgroeien tot de favoriete autoshampoo van Amerika* en een van de autoverzorgingsproducten die het meeste waar voor uw geld biedt. (*gebaseerd op The NPD Group, 12ME 5-1-21, eenheden)

Armor All Ultra Shine
2010

Avista Capital Partners

Clorox verkoopt in 2010 de merken Armor All® en STP®  aan Avista Capital Partners, die het bedrijf de naam Armored AutoGroup geeft en het hoofdkantoor verplaatst naar Danbury, Connecticut.

2015

Spectrum Brands

Een nieuw hoofdstuk voor Armor All® begint als Spectrum Brands, een wereldwijd en gediversifieerd bedrijf in consumentenproducten met toonaangevende merken, dat Armored AutoGroup overneemt van Avista Capital Partners en onderdeel wordt van de afdeling Spectrum Brands Global AutoCare.

2019

Energizer Holdings, Inc.

Spectrum Brands verkoopt de wereldwijde autolijndivisie aan Energizer Holdings, Inc. Energizer Holdings, Inc., met hoofdkantoor in St. Louis, Missouri, is een van ‘s werelds grootste fabrikanten van primaire batterijen en draagbare verlichtingsproducten en wordt verankerd door zijn wereldwijd erkende merken Energizer®, EVEREADY® Rayovac® en Varta®. Energizer is ook een toonaangevende ontwerper en verkoper van geur- en onderhoudsproducten voor auto’s van erkende merken zoals Refresh Your Car!®, California Scents®, Driven®, Bahama & Co.®, LEXOL®, Eagle One® en Nu Finish®.

2020

Diepe reiniging en vuilverwijdering

Armor All® lanceert niet één maar twee nieuwe belangrijke innovatieplatforms. Tijdens de coronapandemie kwam ons gamma van diepreinigende ontsmettingsmiddelen zeer goed van pas, en ons keramiekgamma stoot vuil en aanslag af.

Armor All Ceramic Car Wash