• Gebruik een beschermer om de kleur en kwaliteit van kunststof en rubber van uw auto te behouden.
  • Reinig de bekleding van uw auto met een milde autowaszeep.
  • Schrob canvasmaterialen voorzichtig met een zachte borstel.

Kunststof en rubber zijn overal aan de buitenkant van een auto te vinden - de bekleding, het lijstwerk, de bumpers en zelfs de beugels die de wisserbladen vasthouden. We hebben de tips die u nodig hebt voor het schoonmaken van deze items, het schoonmaken van zwarte plastic bekleding van een auto en het wassen van het canvas van een cabriolet.

Reiniging van kunststof en rubber aan de buitenkant

Een milde zeep, zoals autowaszeep, wordt meestal gebruikt om autobekleding schoon te maken. U kunt ook een beschermingsmiddel gebruiken om de bekleding schoon te maken als deze van plastic, rubber of vinyl is. Sommige nieuwere auto's gebruiken zwarte bekleding, meestal gemaakt van plastic, maar het kan ook van rubber, vinyl of geanodiseerd aluminium zijn. Raadpleeg uw gebruikershandleiding als u niet zeker weet waar de bekleding van is gemaakt, want dat bepaalt welk product u het beste kunt gebruiken om zwart plastic aan de buitenkant van een auto schoon te maken.

Hier zijn enkele handige tips & trucs voor het schoonmaken van de bekleding van uw auto:

  1. Begin met een beschermingsmiddel om de kleur en kwaliteit van plastic sierstrips en rubber te behouden en te beschermen.
  2. Een beschermer kan ook het uiterlijk van vervaagd en verkleurd plastic en rubber herstellen, wat hen kan helpen beschermen tegen schadelijke UV-stralen.
  3. Gebruik een kleine borstel, zoals een tandenborstel, gedrenkt in beschermingsmiddel om vervaagde plastic onderdelen schoon te maken.
  4. Om teveel aan spray te voorkomen, spuit u het op een doek voordat u het aanbrengt, of overweeg het gebruik van een gel of doekjes.

Voor de beste resultaten laat u de beschermer in het plastic of rubberen materiaal doordringen voordat u het schoonveegt, maar volg de instructies op het etiket.

Zo wast u het dak van uw cabrio

Na verloop van tijd kunnen zonlicht en hitte een cabriokap van vinyl of canvas beschadigen, dus het is handig om te weten hoe u een cabriolet op de juiste manier wast om het algehele uiterlijk en de algehele staat te behouden. Als u een cabriolet hebt, zorg er dan voor dat u weet of het dak van canvas of vinyl is gemaakt, want elk vereist een andere behandeling. Raadpleeg uw gebruikershandleiding als u het niet zeker weet.

Na het wassen zijn beschermers de meest effectieve manier om vinyl daken te behandelen, omdat ze oppervlakteactieve stoffen bevatten om vuil te verwijderen, siliconenolie voor smering en UV-beschermingsmiddelen.

Reinigen van het canvas van een auto

Gebruik een zachte zeep, zoals autowaszeep, en schrob het canvas met een zachte borstel.

Laat een zachte straal water uit de slang direct op het dak vallen. Vermijd de ramen. Wees voorzichtig met het schoonmaken van de kunststof ruit aan de achterkant van uw softtop dak, aangezien deze gemakkelijk bekrast. Gebruik een zachte doek.

Vinyl softtops reinigen

Vinyl softtops kunnen gewassen worden met een gewone autowaszeep. Als het vuil is ingeslepen, gebruik dan een borstel om het te schrobben. Zon beschadigt vinyl, dus behandel het met een vinylbeschermer na het wassen.