Uw auto thuis een premium wasbeurt geven kan gemakkelijker zijn dan u denkt door de beste  autowasproducten voor uw voertuig te kiezen en te weten hoe u deze op de juiste manier gebruikt. Lees verder om onze tips voor het wassen van auto's thuis te ontdekken.

Reinigingsmiddelen en producten voor het wassen van de auto

Bij het wassen van uw auto is de basis belangrijk. Zorg er bij het reinigen van de buitenkant voor dat u dit in een schaduwrijke omgeving doet om strepen of watervlekken te voorkomen nadat de auto is opgedroogd. Houd twee emmers schoon, lauw water bij de hand. U kunt er een gebruiken om de spons of doek in te dompelen, zodat het de autowasoplossing absorbeert en de andere om de spons tussen de toepassingen door af te spoelen. Gebruik tot slot de beste autowasproducten voor de klus, inclusief schoonmaakmiddelen, sponzen, handschoenen en wasdoekjes.

Schoonmaakmiddelen voor het wassen van de auto

We raden aan om een speciaal schoonmaakmiddel voor het wassen van de auto te gebruiken in plaats van afwasmiddel, omdat sommige afwasmiddelen de was kunnen verwijderen en de lak van de auto kunnen beschadigen. De zeep in schoonmaakmiddelen voor het wassen van de auto is speciaal ontwikkeld voor lakoppervlakken van auto's, dus kunt u er zeker van zijn dat u geen schade aanricht tijdens het wegspoelen van stof dat van de weg is opgepikt.

Om hardnekkige vlekken zoals insecten, straatteer, boomsap en vogelpoep te verwijderen, kunt u een onverdunde autowaszeep of een insecten- en teerverwijderaar proberen. Breng met een spons het schoonmaakmiddel op volledige sterkte rechtstreeks op de vlekken aan, laat het product 3-5 minuten intrekken en was het vervolgens af met stromend water.

Beste washandjes en sponzen

Armor All biedt met trots een uitgebreid assortiment washandschoenen, doeken, sponzen en accessoires om uw autowasroutine snel en eenvoudig te maken.

Autowassponzen en -handschoenen

Een van de  beste manieren om uw auto schoon te houden, is door een autowashandschoen  of -spons te gebruiken, zodat u uw auto kunt laten glanzen. Om te voorkomen dat uw auto tijdens het wassen met vuil wordt bekrast, moet u uw doekjes herhaaldelijk reinigen en de emmer met water bijvullen, vooral als het water erg vies is.

Een spons of handschoen speciaal voor auto's zoals een lamswollen handschoen, werkt heel goed.

Wasdoekjes

U moet verschillende doekjes gebruiken voor uw auto en banden. Voor de beste resultaten moet u regelmatig de doekjes vervangen om te voorkomen dat u het oppervlak van uw auto bekrast met ingesloten vuil. De meeste van de beste doekjes kunnen in de machine worden gewassen, en uw auto zal baat hebben bij het gebruik van schone doekjes.

Om watervlekken te voorkomen, droogt u de auto onmiddellijk af met een zeem of een 100% katoenen badstof handdoek van badstof. Voor de finishing touch werkt een microvezeldoek prettig. Sommige mensen gebruiken zelfs stoffen hydrofiel luiers om een auto een gepolijste look te geven.

Schuimkanon

Een andere optie voor het thuis wassen van de auto is een schuimkanon.  Een schuimkanon wordt aangesloten op uw hogedrukreiniger, waardoor het gemakkelijk wordt om uw auto er schoon uit te laten zien. Het biedt een dikke en uniforme schuimdekking en helpt vuil en viezigheid van buitenoppervlakken te verwijderen.  Gebruik een schuimkanon met elke Armor All-wasbeurt om vuil gemakkelijk te verwijderen.

Waterverbruik bij het wassen van auto's

U dient bij het wassen van uw auto twee emmers schoon, lauw water bij de hand te hebben. Vul er een met de schoonmaakoplossing waarin u de spons of doek kunt laten weken.

De andere moet alleen schoon water bevatten omdat u deze dit nodig hebt om de spons af en toe uit te spoelen en uit te wringen, zodat u niet alleen het vuil over het voertuig verplaatst.

Spoel de auto vervolgens af met een waterstraal met lage druk. Dit zal helpen voorkomen dat u water op uzelf spat en of te veel druk op de auto uitoefent.