Hulp en advies

Hulp en advies
Exterieurtips

Reinig de buitenkant van de auto, plastic, rubber, vinyl en canvas

Kunststof en rubber zijn overal aan de buitenkant van een auto te vinden – de bekleding, het lijstwerk, de bumpers en zelfs de beugels die de wisserbladen vasthouden. We hebben de tips die u nodig hebt voor het schoonmaken van deze items, het schoonmaken van zwarte plastic bekleding van een auto en het wassen van het canvas van een cabriolet.

Exterieurtips

Zo maakt u autobanden en wielen schoon

Weten hoe u uw autowielen op de juiste manier schoonmaakt en uw banden wast, kan een groot verschil maken voor het algehele uiterlijk van uw voertuig. Uw banden nemen het meeste vuil op tijdens het rijden. Ontdek hoe u uw banden en wielen op de juiste manier schoonmaakt, inclusief hoe u verchroomde wielen schoonmaakt.

Exterieurtips

Zo maakt u autoruiten schoon

Op de ruiten van uw auto kunnen vuil en stofdeeltjes, straatvuil, boomsap, watervlekken, insecten en vogelpoep ophopen. Weten hoe u autoruiten schoonmaakt en hoe u uw voorruit schoon houdt, is essentieel om veilig te rijden.

Exterieurtips

Auto wassen aan huis

Uw auto thuis een premium wasbeurt geven kan gemakkelijker zijn dan u denkt door de beste autowasproducten voor uw voertuig te kiezen en te weten hoe u deze op de juiste manier gebruikt. Lees verder om onze tips voor het wassen van auto’s thuis te ontdekken.

Exterieurtips

Het polijsten en waxen van een auto

Zelfs met een verbetering in de kwaliteit van autolak, moet u nog steeds de lakafwerking beschermen tegen oxidatie en milieuschade. Dit betekent dat u moet weten hoe u een auto moet polijsten en hoe u een auto moet waxen. Regelmatig waxen kan uw auto beschermen tegen schade.

Interieurtips

Het schoonmaken van autobekleding

Het is belangrijk om te weten hoe u autobekleding moet reinigen, aangezien het een aanzienlijk deel van het interieur van de auto beslaat en onderhevig is aan slijtage. De stoelen, tapijten en vloermatten van uw auto worden allemaal vies en bevlekt, dus regelmatig onderhoud is essentieel.

Interieurtips

Zo maakt u het vinyl, rubber en lederen interieur van uw auto schoon

Het interieur van uw auto wordt voortdurend blootgesteld aan zonlicht en hitte. Rubberen, leren en vinyl interieurs, zoals dashboards en stoelen, kunnen na verloop van tijd verkleuren, uitdrogen en barsten als ze niet goed worden behandeld. Beschermmiddelen zijn de meest effectieve manier om auto-interieurs zoals vinyl schoon te maken, omdat ze oppervlakteactieve stoffen bevatten om vuil te verwijderen en bescherming te bieden tegen UV-schade.

Hulp en advies

Checklists en veelgestelde vragen