Op de ruiten van uw auto kunnen vuil en stofdeeltjes, straatvuil, boomsap, watervlekken, insecten en vogelpoep ophopen. Weten hoe u autoruiten schoonmaakt en hoe u uw voorruit schoon houdt, is essentieel om veilig te rijden. Lees verder om erachter te komen hoe u de ruiten van uw auto schoonmaakt en welke producten u moet gebruiken voor een sprankelend resultaat.

Het schoonmaken van de autoruiten

Onze eerste autoglasreinigingstip richt zich op de producten die u moet gebruiken om schone oppervlakken te krijgen zonder schade aan te richten.

  • Het wordt aanbevolen om een autoglasreiniger te gebruiken die speciaal is samengesteld zodat deze ammoniakvrij zijn. Hoewel ammoniak thuis goed werkt, kan het veel auto-oppervlakken beschadigen, waaronder het tinten van ruiten, vinyl, rubber en leer -, en kan het schadelijk zijn voor uw gezondheid.
  • Een microvezeldoek is een van de beste producten om de ruiten schoon te maken en een streeploze glans te krijgen.
  • Sommige experts raden aan om krantenproppen te gebruiken voor het drogen, omdat ze pluisvrij zijn en de inkt een polijstend effect heeft.

Vermijd bij het reinigen van glas direct zonlicht, anders kan de glasreiniger te snel kan verdampen en een streperig residu achterlaten. Gebruik een cirkelvormig patroon om de reiniger op het glas te verdelen, gebruik dan een ander deel van de handdoek om de ruit droog te vegen en laat  een streeploze glans achter.

Vermijd dat u te veel spray gebruikt door  autoruitreinigingsdoekjes te gebruiken en bewaar enkele  glasreinigingsdoekjes in uw auto om de ruit schoon te vegen wanneer dat nodig is, zoals het wegvegen van boomsap of vogelpoep, het schoonmaken van beslagen ruiten of het wegvegen van plakkerige handafdrukken.

Toptip: het is belangrijk om voorzichtig te zijn met de watertemperatuur voordat u uw voorruit schoonmaakt, omdat de voorruit kan barsten als het water te heet is.

Buitenruit en ruitenwissers van de auto reinigen

Overweeg om na het reinigen van uw voorruit het glas te behandelen met een glasbehandeling. De hydrofobe additieven zorgen ervoor dat waterdruppels tijdens het rijden van de voorruit aflopen.

Uw zijspiegels kunnen ook gemakkelijk stof en vuil opnemen tijdens het rijden op de weg. Zorg ervoor dat u ze regelmatig schoonmaakt met glasdoekjes, zodat uw zijzicht niet wordt belemmerd  tijdens het rijden.

RUITENWISSERBLADEN REINIGEN

Gebruik een vochtige doek om elk wisserblad schoon te vegen. U kunt een beschermingsmiddel aanbrengen op de plastic onderdelen van het blad om ze te laten glanzen en ze te beschermen tegen UV-schade, maar vermijd contact met het rubberen gedeelte, omdat dit strepen kan veroorzaken.

Zo maakt u het interieurglas van de auto schoon

Het is net zo belangrijk om te weten hoe u autoruiten aan de binnenkant kunt reinigen, want er kan zich een film ophopen die wordt veroorzaakt door rook, vingerafdrukken, condensatie en andere verontreinigende stoffen op het glas.

Wanneer u de voorruit van binnenuit aanpakt, gaat u aan de passagierszijde zitten om onbelemmerd toegang te krijgen. Probeer voor de moeilijk bereikbare rondingen van de voorruit en de achterruit de doek om de rug van uw hand te wikkelen. Pas op dat u de ruitverwarmingslijnen niet beschadigt.

Een kleine borstel, zoals een tandenborstel, is handig om hoeken en randen te bereiken waarin stof en vet zich hebben opgehoopt. Laat de ramen ongeveer 2,5 cm zakken, zodat u het bovenste deel van het glas kunt reinigen.

Overweeg om na het reinigen van de binnenruit een anticondensbehandeling te gebruiken. Anticondensbehandelingen gebruiken hydrofiele polymeren of pigmenten om waterdruppels af te vlakken tot niet-verstrooiende waterfilms.