• Twee keer per jaar waxen maakt het reinigen gemakkelijker en beschermt uw auto.
  • Reinig en polijst uw auto voordat u gaat waxen voor het beste resultaat.
  • Wax uw auto in een koele en schaduwrijke omgeving om strepen te voorkomen.

Zelfs met een verbetering in de kwaliteit van autolak, moet u nog steeds de lakafwerking  beschermen tegen oxidatie en milieuschade. Dit betekent dat u moet weten hoe u een auto moet polijsten en hoe u een auto moet waxen. Regelmatig waxen kan uw auto beschermen tegen schade.

Als de waterdruppels op de auto niet parelen is het tijd om te waxen. Zet de auto ongeveer twee keer per jaar in de was  om de lak te beschermen. Door de was wordt het oppervlak ook gladder, waardoor het gemakkelijker schoon te maken is en krassen worden voorkomen.

Hoe een auto te polijsten tot een perfecte glans

De eerste van onze deskundige autowaxtips is om de auto grondig te wassen en te polijsten voordat u met het waxen begint. Dit verwijdert alle sporen van vuil en textuur om echt de beste voordelen van het waxen van uw auto te krijgen. Op autowaspagina van onze experttip vind u meer informatie over welke oplossingen en schoonmaakbenodigdheden u kunt gebruiken.

H3: UW AUTO POLIJSTEN

Wanneer u bepaalt hoe u een auto moet polijsten, is het belangrijk op te merken dat poetsmiddelen schuurmiddelen bevatten die ongewenste verontreinigingen van het lakoppervlak "exfolieren". Wees voorzichtig bij het gebruik van deze producten, want te hard wrijven zal de blanke lak beschadigen. Breng polijstmiddel op dezelfde manier aan als was (zie hieronder), maar breng het niet te hard aan, aangezien de schuurmiddelen in de poetsmiddelen schade kunnen veroorzaken als ze niet goed worden aangebracht.

Verschillende soorten autowax

WAT IS DE BESTE WAX VOOR UW AUTO?

Voordat u gaat waxen, is een van de belangrijkste tips voor het waxen van auto's het zoeken naar niet-schurende was die veilig is voor blanke lak.

  • Veel autoliefhebbers geven de voorkeur aan op carnauba gebaseerde wassen omdat dit een van de zuiverste en hardste natuurlijke wassen is, die een diepe, glanzende glans produceren.
  • Pastawassen zijn het moeilijkst te gebruiken, maar ze bieden een uitstekende bescherming voor een lange periode. De meeste waspasta's worden geleverd met een schuimrubberen applicatorpad, maar als er geen pad voorhanden is, kan ook een badstofhanddoek worden gebruikt.
  • Synthetische wassen zijn ook een goede optie. Ze zorgen voor gebruiksgemak en duurzaamheid.

Welk type wax u ook gebruikt, breng het product in de schaduw aan. Als het oppervlak van een auto te heet is, kunnen poetsmiddelen en wax te snel drogen.

Auto waxen - tips en technieken

AUTOWAX TOEPASSINGSTIPS

Qua autowaxtechniek heeft een dunne en gelijkmatige waslaag de voorkeur boven een dikke laag. Verdeel de auto in kleine segmenten en breng een kleine hoeveelheid wax aan op een segment van de auto per keer om ervoor te zorgen dat de wax of polish niet te lang opdroogt voordat u gaat polijsten.

Wanneer u de wax aanbrengt, kunt u, tenzij de gebruiksinstructies van het product anders aangeven, strepen voorkomen door een zij-aan-zij beweging te maken die evenwijdig is aan de naden. Als het oppervlak van een auto te warm is, drogen poetsmiddelen en wax te snel op, dus zorg ervoor dat u de auto op een koele dag op een schaduwrijke plek in de was zet.

DE WAS BUFFEN

Na het aanbrengen van was, in overlappende cirkelvormige patronen polijsten om het residu te verwijderen en de glans bloot te leggen. Hoe langer u polijst, hoe beter de glans. Als u klaar bent met polijsten en nog steeds wat restvlekken ziet, zet u de auto 10–15 minuten in de zon. Door de wax te verhitten, wordt het polijsten efficiënter. Laat de auto alleen niet zo warm worden dat de wax zacht wordt in de zon.