• Regelmatige reiniging helpt het interieur te beschermen tegen schadelijke UV-stralen en hitte
  • Zonder reiniging kunnen auto-interieurs vervagen, barsten of verkleuren
  • Beschermers zijn de meest effectieve manier om het vinyl, rubber en leer van uw auto er geweldig uit te laten zien

Het interieur van uw auto wordt voortdurend blootgesteld aan zonlicht en hitte. Rubberen, leren en vinyl interieurs, zoals dashboards en stoelen, kunnen na verloop van tijd verkleuren, uitdrogen en barsten als ze niet goed worden behandeld. Beschermmiddelen zijn de meest effectieve manier om auto-interieurs zoals vinyl schoon te maken, omdat ze oppervlakteactieve stoffen bevatten om vuil te verwijderen en bescherming te bieden tegen UV-schade.

De beste manier om het vinylinterieur van uw auto schoon te maken

Vinylinterieurs zijn gebruikelijk in veel auto's. Het schoonhouden van deze oppervlakken is een snelle klus, zeker als u de beste schoonmaakproducten gebruikt. Maar als u het niet bijhoudt, kan het resultaat zijn dat u schimmel van uw vinylstoelen moet schoonmaken.

Zo maakt u vinylautostoelen schoon

Gebruik zeep en water of een beschermer om vinylstoelen schoon te maken. Als u zeep en water gebruikt, zorg er dan voor dat u zo min mogelijk water gebruikt en droog snel zodat het water niet doordringt in het kussen of de vulling.

Gebruik een borstel of tandenborstel langs de naden om in de plooien te komen. Behandel na het reinigen met een beschermer tegen de zon. Als het vinyl al vervaagd is door de zon, kunnen herhaalde toepassingen helpen de glans te herstellen.

Verschillende beschermende producten hebben verschillende glansniveaus. Selecteer het gewenste glansniveau.

Als u een beschermende spray gebruikt, is het beter om deze rechtstreeks op het oppervlak te spuiten in plaats van op een doek, die een deel van de reinigings- en beschermingsmiddelen opneemt.

De beste manier om vinylvloermatten voor auto's schoon te maken

Als uw vloermatten van rubber of vinyl zijn, zijn ze gemakkelijk schoon te maken. Haal ze eerst uit de auto en schud ze goed om stof en vuil te verwijderen. Reinig vervolgens met water en zeep. Zorg er nogmaals voor dat u ze goed afdroogt.

De beste manier om het rubber van uw auto schoon te maken

Rubber en plastic komen vaak voor op automatten en deurposten of deurafdichtingen - de secties die uw deur sluiten wanneer deze gesloten is.

Zo maakt u rubberen automatten en deurrubbers schoon

U reinigt de matten en rubberen deurrubbers van uw auto zoals u zou doen met andere rubberen items - met wat zeep en water en een beschermend middel.

Reinig uw deurpanelen zoals u andere delen van het interieur hebt schoongemaakt die van hetzelfde materiaal zijn gemaakt. Controleer of de deurafvoeren vrij zijn (ze bevinden zich aan de onderkant van de deur). Gebruik als ze verstopt zijn een dunne staalborstel zoals een pijpenrager om ze vrij te maken. Veeg een vochtige doek over deurposten om ze schoon te maken.

Reinig vinyl- en kunststofdeurpanelen met water en zeep of een reinigingsmiddel. Behandel ze met een beschermend middel nadat ze zijn opgedroogd.

Gebruik dezelfde techniek op kunststof of rubberen deurpanelen.

Veeg een vochtige doek gedrenkt in zeepsop over uw rubberen deurposten om ze schoon te maken. Behandel ze na het drogen met een beschermend middel om ze op hun best te houden.

Doe voor automatten hetzelfde als met vinylmatten. Haal ze uit de auto en schud ze goed uit om stof en vuil te verwijderen. Reinig met water en zeep. Zorg er nogmaals voor dat u ze goed afdroogt.

Uw plastic dashboard schoonmaken

Beschermers zullen dashboards niet beschadigen of ervoor zorgen dat een console barst. De beschermer dringt door in het oppervlak van het dashboard en kan glans en UV-bescherming bieden om de levensduur van uw kunststof oppervlakken te verlengen.

Wanneer u werkt rond gevoelige gebieden zoals het instrumentenpaneel, vermijd dan om te veel te sprayen door de beschermer op een doek te spuiten voordat u deze aanbrengt of door doekjes of gels te gebruiken.

Gebruik een met bescherming gedrenkt wattenstaafje om in nauwe ruimtes, zoals ventilatieopeningen, te komen. Overweeg het gebruik van beschermende doekjes of gels of een tandenborstel om in nauwe ruimtes te komen.

Leren deurposten en panelen reinigen

LEREN DEURPOSTPANELEN

Leren deurpostpanelen moeten op dezelfde manier worden gereinigd en geconditioneerd als andere leren delen van uw auto - met een speciale leerreiniger en -beschermer.

Gebruik een kleine borstel, zoals een tandenborstel, om de deurklinken, trekgrepen en raamkrukjes schoon te maken. Dit verwijdert het oppervlaktevuil en vuil. Voeg na deze stap een laag leerbescherming toe.

Overweeg om na het reinigen een smeermiddel aan te brengen op het vergrendelingsapparaat van de deuren. Raadpleeg uw gebruikershandleiding om te zien of speciale smering vereist is.