• Gebruik een speciale behandeling voor uw wielen om geen schade te veroorzaken.
  • Wax de wielen om ze langer schoon te houden.
  • Een nat schuursponsje kan helpen bij het verwijderen van hardnekkige vlekken.

Weten hoe u uw autowielen op de juiste manier schoonmaakt en uw banden wast, kan een groot verschil maken voor het algehele uiterlijk van uw voertuig. Uw banden nemen het meeste vuil op tijdens het rijden. Ontdek hoe u uw banden en wielen op de juiste manier schoonmaakt, inclusief hoe u verchroomde wielen schoonmaakt.

Zo maakt u de autowielen schoon

Beste producten voor het reinigen van autowielen

Verschillende soorten wielen vereisen verschillende behandelingen. Aluminium of verchroomde velgen vragen om een speciaal op het materiaal afgestemde wielpolijstmiddel. Geverfde of blank gecoate stalen wielen zijn compatibel met een standaard autopolijstproduct.

Gebruik bij voorkeur alkaline/basis formules en gebruik ze nooit op aluminium of beschadigde wielen. Volg de aanwijzingen op het productlabel, met speciale aandacht voor veiligheidsinstructies (bijvoorbeeld het dragen van een veiligheidsbril en handschoenen) en de maximale tijd dat het product op de wielen kan blijven zonder deze te beschadigen.

Veel wielreinigers bevatten oppervlakteactieve stoffen, metaalchelatoren en ontvetters die vuil en remstof van de weg aanpakken en oplossen. Afhankelijk van het materiaal van uw wielen, kunnen de bestanddelen de afwerking beschadigen. Zoek daarom altijd een reinigingsoplossing die geschikt is voor uw wielen.

Zo wast u autowielen

Reinig uw wielen als laatste, na het wassen van de rest van het voertuig, volgens onze stapsgewijze handleiding hieronder:

  1. Als uw auto wieldoppen heeft, verwijdert u deze en wast u ze apart met water en zeep.
  2. Eén wiel per keer reinigen, eerst de wielreiniger opspuiten.
  3. Reinig vervolgens uw wielen met het gereedschap dat het beste werkt voor uw auto. Zachte wielborstels of 100% katoenen doeken zijn fijn om de band mee schoon te vegen. Gebruik voor spleten een zachte borstel.
  4. Spoel ten slotte het wiel grondig af en droog het vervolgens af met een zachte, schone handdoek om watervlekken te voorkomen.

Om de wielen langer schoon te houden, kunt u de wielen waxen, wat de ophoping van remstof vertraagt en het schoonmaken makkelijker maakt. Als alternatief helpt Armor All ®Wheel Protectant te beschermen tegen remstof en vuil, waardoor het gemakkelijker wordt om uw wielen schoon te maken de volgende keer dat u uw auto wast.

U kunt overwegen om de wielen eens per jaar te verwijderen om zowel de voor- als de achterkant schoon te maken.

Zo reinigt u chromen velgen

Gebruik bij het reinigen van chroom een poetsmiddel dat speciaal is gemaakt voor chroom op oppervlakken zoals wielen, roestvrijstalen uitlaten, luchtinlaten, kleppendeksels, bumpers en chromen accessoires. Als u niet zeker weet of een oppervlak chroom is, neem dan contact op met uw dealer.

Een polijstmiddel of was kan corrosie helpen vertragen door het chroom en metaal af te dichten om regen, ijs, sneeuw en strooizout af te weren. Reinig het oppervlak voordat u gaat polijsten om de kans op krassen te minimaliseren. De meeste poetsmiddelen zijn verkrijgbaar in een pasta- of vloeibare vorm, maar de ene vorm is niet beter dan de andere. Gebruik de vorm die u wilt.

Gebruik een zachte, schone doek om de polish aan te brengen en een aparte zachte, droge, schone doek om te polijsten. Oefen lichte druk uit en werk langzaam - laat het product het werk doen.

Roest is de grootste vijand van de chromen velgen en moet onmiddellijk verwijderd worden. Als roest te lang blijft zitten, kan dit putjes veroorzaken. Verwijder roest met een nat schuursponsje, of staalwol nr. 0000, omdat chroom met veel putjes vervangen moet worden.

Zo maakt u de banden van uw auto schoon

Hoewel uw banden niet zo veel vuil laten zien als de rest van uw auto, nemen ze het meeste stof en vuil op. Houd uw auto fris door te ontdekken hoe u vuile autobanden schoonmaakt en hoe u het gewenste glansniveau kunt toevoegen.

We raden aan om een bandenpoetsmiddel te gebruiken om uw banden een hoogglansafwerking te geven en ze te beschermen tegen schadelijke omgevingsfactoren die ze verouderen. Twee soorten bandenpoetsmiddelen zijn onder meer bandenschuim en bandenglans. Bandenschuim is schoon en glanzend, terwijl bandenglans een hoger glansniveau aan schone banden geeft. Bandenpoetsmiddelen hebben ook verschillende afwerkingen die een kwestie van persoonlijke smaak zijn: de hoogglans, wetlook of de rijke, zwarte matte afwerking.

Gebruik geen bandenpoetsmiddel met bleekmiddel, omdat deze uw banden er versleten en grijs kunnen laten uitzien en vlekken op uw wielen kunnen veroorzaken. Breng geen poetsmiddel aan op het loopvlak, dit kan gevaarlijk zijn tijdens het autorijden.

Voor hardnekkige vlekken, zoals teer, en voor witte vlekken, kunt u proberen een nat schuursponsje te gebruiken om schoon te maken. Ongeacht het producttype dat u kiest, houd een doek bij de hand om teveel spray van de velgen te vegen. Door te polijsten met een doek kunt u ook de glans van uw banden aanpassen.